درحالیکه در پیک تابستانی برق ، کشور با افزایش مصرف ناشی از بالارفتن  درجه حرارت هوا رو برو می شود، بزرگترین نیروگاه تولید برق حرارتی در ایران ۲۵۰ مگاوات به ظرفیت تولید خود خواهد افزود و بر این اساس ۱۰۰ مگاوات از این ارتقا تولید تا ۵ روز آینده محقق خواهد شد. به گزارش پایگاه […]

درحالیکه در پیک تابستانی برق ، کشور با افزایش مصرف ناشی از بالارفتن  درجه حرارت هوا رو برو می شود، بزرگترین نیروگاه تولید برق حرارتی در ایران ۲۵۰ مگاوات به ظرفیت تولید خود خواهد افزود و بر این اساس ۱۰۰ مگاوات از این ارتقا تولید تا ۵ روز آینده محقق خواهد شد.

به گزارش پایگاه خبری صدای دیپلماسی (idva)محسن امیری معاون مهندسی و برنامه ریزی شرکت تولید نیروی برق دماوند در یک نشست خبری در حاشیه بازدید صحاب رسانه از نیروگاه سیکل ترکیبی شهدای پاکدشت ورامین با اعلام خبر فوق گفت:با اجرای طرح جدید “مدیا” ظرفیت تولید این نیروگاه تا ۲۵۰ مکاوات افزایش خواهد یافت تا کشور با بالارفتن میزان مصرف برق ناشی ازگرمای هوا با چالش های کمتری  در حوزه تولید نیروی الکتریکی روبرو شود.

وی افزود: نیروگاه شهدای پاکدشت با توجه به بارندگی‌های اخیر با تمام توان در حال فعالیت بوده و ظرفیت آن حداقل ۵۰ هزار مگاوات در روز است و این نیروگاه مشکلی در زمینه‌ی تولید نخواهد داشت ودرحال حاضر این نیروگاه تلاش می کند با حداکثر ظرفیت خود سهم ۵درصدی از تولید برق را بر همچنان عملیاتی کند و این در حالی است که نیروگاه شهدای پاکدشت(دماوند) از جوان ترین نیروگاه های برق حرارتی کشور است و بر اساس رهنمودها و بیانات مقام معظم رهبری در خصوص رونق تولید حین سال جاری این مجموعه تولید نیروی برق با اجرای طرح های جدید ، تا پایان شهریور تولید خود را ۲۵۰ مگاوات افزایش خواهد داد.

امیری درباره هزینه راه‌اندازی سیستم مدیا نیز بان کرد: طرح”مدیا” با رقم ناچیز حدود یک دوم نصب یک واحد گازی برای کل ۱۰ واحد ، در نیروگاه به کار گرفته خواهد شد.

وی تاکید کرد: ظرفیت اسمی نیروگاه شهدای پاکدشت ۲۸۶۸ مگاوات است  وطرح “مدیا” که سریعترین شیوه افزایش تولید برای چنین نیروگاه هایی را رقم می زند قادر خواهد ارتقا ۲۵۰ مگاواتی درنظر گرفته شده را محقق کند و این در حالی است که تا ۵ روز آینده ۱۰۰ مگاوات از این میزان به مجموعه تولید نیروگاه دماوند اضافه خواهد شد.

امیری در پاسخ به پرسش خبرنگار ما مبنی بر اینکه نیروگاه شهدای پاکدشت چه میزان از مطالبات خود را از دولت دریافت کرده است گفت: مطالبه‌ای که از وزارت نیرو داشتیم قبل از سال ۱۳۹۸ از طریق تهاتر به صفر رسید و در حال حاضر طلب خاصی از وزارت نیرو باقی نمانده است.

وی در پاسخ به پرسش بعدی خبرنگار ما مبنی بر اینکه آیامصرف گازوییل این نیروگاه در بازه ۴ ماهه هرسال بر اساس دریافت گازوییل یورو۴ است یا خیر اظهار کرد: تاکنون گازوییل یورو۴ برای مصرف این نیروگاه از سوی وزارت نفت تحویل نشده است.

این مقام مسئول در ادامه در خصوص تامین آب نیروگاه شهدای پاکدشت ورامین گفت:محدودیت های تامین آب برای این نیروگاه تا ۳ سال پیش تولید برق  را با چالش هایی روبرو ساخته بود  اما بر اساس طرح جدیدی که ارائه شد قرار است خط لوله انتقال آب از سد ماملو آب مورد نیاز تامین شود و این پروژه با توجه به نیاز ۱٫۲ میلیون متر مکعبی آب خود، بر اساس زمانبندی های تدوین شده تا پایان سال اجرایی خواهد شد.

وی درباره راندمان نیروگاه توضیح داد: راندمان نیروگاه بر اساس سوختی که تحویل می‌گیرد (گاز یا گازوئیل ۴۵ تا ۴۶ درصد) است. هیأت مدیره شرکت تولید نیروی برق دماوند افزایش ظرفیت این نیروگاه را در دستور کار خود دارد.

این گزارش حاکی است حسن قنبری نایب رییس هیات مدیره شرکت تولید نیروی برق دماوند نیز در این نشست خبری در خصوص ویژگی های نیروگاه سیکل ترکیبی شهدای پاکدشت ورامین نیز گفت:این نیروگاه دارای ۱۲ واحد گازی و شش واحد بخار است که در دو فاز یک و دو کنار یکدیگر قرار گرفته‌اند.

وی همچنین در مورد مالکیت این نیروگاه نیز اظهار کرد: بعد از راه اندازی کامل این نیروگاه که متعلق به بنیاد شهید بود در سال ۱۳۹۴ مالکیت این نیروگاه به بانک دی واگذار شد و این بانک هم اکنون سهمی ۹۹ درصدی در مالکیت آن دارد.