معاون وزیر نفت گفت که برای ما پتروشیمی صنعت آینده است و به اعتقاد من صنعتی بسیار پیشروتر از گاز و نفت است به شرطی که بتوانیم بیش از پیش به صنایع پاییندستی آن وارد شویم و آن را تقویت کنیم.این موضوع هم بیتردید نیاز به تکنولوژی فنآوریهای لازم روز دارد که بدون آنها نمیتوان […]
معاون وزیر نفت گفت که برای ما پتروشیمی صنعت آینده است و به اعتقاد من صنعتی بسیار پیشروتر از گاز و نفت است به شرطی که بتوانیم بیش از پیش به صنایع پاییندستی آن وارد شویم و آن را تقویت کنیم.این موضوع هم بیتردید نیاز به تکنولوژی فنآوریهای لازم روز دارد که بدون آنها نمیتوان پیشرفتی برای آن متصور بود و این که مدام بگوییم پتروشیمی تحریمناپذیر است کمی اغراق کردهایم.
به گزارش پایگاه خبری صدای دیپلماسی (idva)و به نقل از ایرانپترونت،امیرحسین زمانینیا، معاون امور بینالملل و بازرگانی وزیر نفت در حاشیه سیزدهمین نمایشگاه ایرانپلاست،در پاسخ به این پرسش که به اعتقاد شما اینکه گفته میشود صنعت پتروشیمی تحریمپذیر نیست کمی اغراق آلود نیست گفت: بله به اعتقاد من هم نباید با اینگونه صحبتها از اصل قضیه غافل شد چرا که اینها همه شعار است و پتروشیمی در صورتی در ایران توسعه پیدا میکند که ما با دنیا و فنآوریهای جدید تعامل داشته یاشیم و تکنولوژیهای جدید را بدست آوریم.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا کمبودهای ما میتواند ما را از این هدف دور کند نیز اظهار کرد: طبعا مقداری که ما میتوانیم توسعه دهیم احتمالا محدود خواهد بود ولی در صورتی که ارتباط با فعالان این صنعت ایجاد و حفظ شود پتروشیمی ما از نظرحجم در آمد زایی قابل مقایسه با نفت نخواهد بود.
زمانینیا همچنین در خصوص جهش دوم و سوم صنعت پتروشیمی طی سال های آینده نیز گفت: این جهشها همچنان که تاکنون محقق شده در حدامکان برای آینده نیز مترتب خواهد بود و نباید از یاد ببریم که در مقاطع تحریمی این جهشها بسیار موفقیتآمیز بوده ست. وقتی اعلام میشود تا سال ۱۴۰۰ ظرفیت تولید به ۱۰۰ میلیون تن میرسد عدد کوچکی نیست و این در حالی است که ما در شدیدترین شرایط تحریمی به سر میبریم و اگر تحریمها نبود وضعیت بسیار عالیتر بود.
وی افزود: همانگونه که پیشتر گفتم ارتقا صنعت پتروشیمی نیازمند فنآوری و علوم روز است. کشورهای اروپایی صاحب این تکنولوژیها میتوانند با ما همکاری کنند و این تکنولوژیها به شرطی که تحریمی در کار نباشد میتواند سرعت پیشرفت این صنعت را افزایش دهد.
وی در پاسخ به این پرسش که حال که اروپاییها به دلیل تحریمها با مراودات چندانی ندارند آیا چینیها میتوانند جای خالی آنها را پر کنند نیز گفت: چینیها هم توانایی های زیادی در این زمینه دارند و آنها هم برای زنجیره ارزش خودشان شرایط خاص خود را دارند.
معاون وزیر نفت در خصوص پیشبینی قیمت نفت در شرایط فعلی و با توجه به حوادثی که اخیرا برای روند تولید آرامکو رخ دادهاست نیز گفت: به اعتقاد من نمیتوان قیمتها را در این شرایط به راحتی پیشبینی کرد و به نظرم هرکس هم که پیشبینی میکند این پیشبینی دقیق و قطعی از آب در نخواهد آمد.
وی در خصوص این که آیا آرامکو میتواند خیلی زود مجددا به تولید پیشین باز گردد یا خیر نیز اظهار کرد: من درحیطه فنی این تخصص را ندارم ولی شاید سعودی ها در این زمینه که خیلی زود می توانند به تولید قبلی خود بازگردند کمی غلو میکنند اما کسی نمیداند شاید آنها توانستند این کار را زودتر انجام دهند؛ باید منتظر ماند و دید.
- منبع خبر : ایرانپترونت