
سه شنبه همین هفته دو واحد بخار در نیروگاه سیکل نرکیبی جهرم با حضور معاون اول رییس جمهور و وزیر نیرو مورد بهره برداری قرار می گیرد و بدین ترتیب افزایش راندمان نیروگاه مذکور با پشتیبانی شرکت مادر تخصصی تولید نیروی برق حرارتی عملیاتی خواهد شد. به گزارش خبرنگار پایگاه خبری صدای دیپلماسی(idva)، صبح امروز […]
سه شنبه همین هفته دو واحد بخار در نیروگاه سیکل نرکیبی جهرم با حضور معاون اول رییس جمهور و وزیر نیرو مورد بهره برداری قرار می گیرد و بدین ترتیب افزایش راندمان نیروگاه مذکور با پشتیبانی شرکت مادر تخصصی تولید نیروی برق حرارتی عملیاتی خواهد شد.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری صدای دیپلماسی(idva)، صبح امروز حسینعلی تقی زاده مدیرعامل شرکت مدیریت انرژی تابان هور در یک نشست خبری به مناسبت افتتاح دو واحد بخار در نیروگاه حرارتی جهرم با اشاره به این که این نیروگاه قراراست با ظرفیت ۱۴۴۰ مگاوات به شبکه اصلی برق کشور متصل شود گفت:بر اساس برنامه های تدوین شده تا پایان سال این نیروگاه به طور رسمی وتجاری وارد مدار خواهد شد و بخشی از پیک شبکه برق کشور را پوشش خواهد داد.
وی افزود:نیروگاه جهرم با شش واحد گازی به ظرفیت۹۶۰ مگاوات وسه واحد بخاری به ظرفیت ۴۸۰ مگاوات توسط پست های ۲۳۰ و ۴۰۰ کیلو ولت به شبکه سراسرس برق متصل می شود.
تقی زاده ادامه داد:این نیروگاه در ۲۷ کیلومتری شهرستان جهرم واقع شده و برای هرکدام از واحد های بخاری آن حدود ۱۲۵ میلیون یورو سرمایه گذاری صورت گرفته است.
مدیر عامل این شرکت با اشاره به این که در حال حاضر شش واحد گازی ودو واحد بخار با ظرفیت اسمی ۱۲۷۴ مگاوات در مدار است گفت:پیش بینی می شود واحد سوم بخار این نیروگاه به ظرفیت ۱۶۰ مگاوات طبق برنامه تدوین شده تا قبل از پیک سال ۱۳۹۹ وارد مدار گردد.
وی ادامه داد:فروردین ۱۳۹۷ اولین و اردیبهشت ۱۳۹۸ دومین واحد بخار این نیروگاه راه اندازی شده است.
این مقام مسئول در پاسخ به پرسش خبرنگار ما مبنی بر این که چرا سه واحد بخار این نیروگاه به طور همزمان مورد بهره برداری قرار نگرفته است، بیان کرد:بر پایه نحوه و شیوه تکنولوژی احداث چنین نیروگاه هایی واحد های بخاری یکی پس از دیگری وارد مدار می شود و این در حالی است که ساخت هر سه واحد مذکور در یک زمان آغاز شده است.
وی با بیان اینکه شش واحد گازی نیروگاه جهرم در سال ۱۳۸۷ وارد مدار شد، گفت: نخستین واحد بخار این نیروگاه در فروردین سال ۱۳۹۷ و دومین واحد نیز در اردیبهشت سا ل ۱۳۹۸ سنکرون شد . تقیزاده از سنکرون واحد سوم بخار نیروگاه جهرم تا پایان سال جاری خبر داد و گفت: این واحد تا قبل از پیک سال آینده به بهرهبرداری میرسد. ظرفیت اسمی هر کدام از واحدهای بخار ۱۶۰ مگاوات است و برای بهرهبرداری از هر کدام از واحدها ۱۲۵ میلیون یورو سرمایهگذاری شده است.
بر پایه اظهارات این فعال صنعت نیروگاهی، هر واحد بخار سالانه ۲۵۰ میلیون مترمکعب در مصرف گاز صرفهجویی ایجاد میکند که بدین مفهوم است که ساخت چنین واحدهایی موجب صرفه جویی سالانه ۱۲۰ میلیون یورویی خواهد شد.
بنا به این گزارش همچنین حمید سرداری مجری طرحهای بیع متقابل شرکت مادر تخصصی تولید نیروی برق حرارتی نیز در این نشست خبری درخصوصامکان افزایش راندمان نیروگاه های حرارتی گفت: در حال حاضر راندمان نیروگاههای گازی بین ۳۰ تا ۳۲ درصد است که اگر این نیروگاهها با احداث واحدهای بخش بخار، به سیکل ترکیبی تبدیل شوند، راندمان آنها به ۴۷ یا ۴۷ درصد افزایش می یابد.
وی افزود: ۲۰ هزار مگاوات ظرفیت نیروگاه های گازی کشور است که از این مقدار، ۱۷ هزار مگاوات واحد گازی با احداث ۸۵۰۰ مگاوات واحد بخار، قابلیت تبدیل از حالت سیکل ساده به سیکل ترکیبی را دارند که در صورت تحقق کامل این امر، متوسط راندمان نیروگاههای حرارتی کشور که هماکنون ۳۸ درصد است با افزایش ۵ درصدی به ۴۳ درصد می رسد.
مجری طرح های بیع متقابل شرکت تولید نیروی برق حرارتی با بیان اینکه “یکی از نیروگاههایی که ظرفیت تبدیل به حالت گازی به سیکل ترکیبی را داشت، نیروگاه جهرم است”، گفت: نخستین واحد بخش بخار این نیروگاه در سال گذشته و دومین واحد بخار این نیروگاه در اردیبهشت امسال با شبکه سنکرون شده و سه شنبه هفته جاری، با حضور معاون اول رئیس جمهور، بهره برداری تجاری واحد دوم بخش بخار این نیروگاه انجام می شود.
وی ادامه داد: نیروگاههای پرند، کاشان، سبلان، فردوسی، عسلویه، چابهار، ارومیه، رودشور و جهرم تاکنون با استفاده از قراردادهای بیع متقابل در فرآیند تبدیل از حالت سیکل ساده به سیکل ترکیبی قرار گرفتهاند و نیروگاههای علی ابادف سلطانیه، زاگرس، سمنان، ایرنشهر، گنو، ماهشهر، جنوب اصفهان، حافظ، شهید کاوه، شاهرود و خلیج فارس نیز در لیست تبدیل به سیکل ترکیبی هستند.
سرداری با بیان اینکه “بازگشت هزینه سرمایه گذاری در طرح های تبدیل سیکل ساده به سیکل ترکیبی از محل سوخت صرفه جویی شده ظرفیتی بود که در ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید دیده شده بود”، گفت: این قانون در سال ۹۴ تصویب شد و خوشبختانه در قانون بودجه سال جاری، ردیفی برای پرداخت پول سوخت صرفه جویی شده از محل تبدیل واحدهای سیکل ساده به سیکل ترکیبی دیده شده که این امر می تواند کمک موثری برای تسریع در اجرای این پروژه ها باشد.
بر اساس گفته های مجری طرح های بیع متقابل شرکت مادر تخصصی تولید نیروی برق حرارتی توربین های گازی نوع V94.2 و توربین های بخار E type در این نییروگاه به کار گرفته شده است.
وی ادامه داد: پیمانکار اصلی این طرح شرکت گروه مپنا است و با راه اندازی این مجموعه تولید نیروی برق ۲۰۰ نفر به طور دائم در بخش بهره برداری و ۵۰۰ نفر در طرح توسعه بخش بخار اشتغال به کار پیدا کرده اند.
شایان ذکر است ترکیب سهامداران این نیروگاه بانک سپه با ۷۱٫۲، بانک تجارت با ۱۸٫۹، گروه مالی ملت با ۹٫۶ و گست بانک با ۰٫۳درصد سهم هستند و براساس اعلام مسئولان طرح، این پروژه روز سه شنبه همین هفته با حضور معاون اول رییس جمهور و وزیر نیرو به بهره برداری خواهد رسید.
PpQzstKMs
تاریخ : 7 - آگوست - 2023No further details cialis professional