خانم زهرا صادقی دبیر مرکز پویش جهانی رفراندوم سرنوشت ساز فلسطین(جرس) ۱۸ سال پیش رهبر معظم انقلاب اسلامی (مدظلهالعالی)، برای اولین بار ایدهی برگزاری رفراندوم در ميان فلسطینيان حقيقي را مطرح کردند. این ایده كه درواقع همان راهبرد مقاومت با رويكرد دموكراسي است در طول سالهای گذشته تاکنون بارها در فرمایشات و مطالبات معظم له […]
خانم زهرا صادقی
دبیر مرکز پویش جهانی رفراندوم سرنوشت ساز فلسطین(جرس)
۱۸ سال پیش رهبر معظم انقلاب اسلامی (مدظلهالعالی)، برای اولین بار ایدهی برگزاری رفراندوم در ميان فلسطینيان حقيقي را مطرح کردند.
این ایده كه درواقع همان راهبرد مقاومت با رويكرد دموكراسي است در طول سالهای گذشته تاکنون بارها در فرمایشات و مطالبات معظم له تکرار شده است.
امام خامنهای (مدظلهالعالی) امسال نيز اين ايده را بهعنوان طرح دموكراتيك جمهوري اسلامي ايران براي حل مسئلهی فلسطين مطرح نمودند و بر اهمیت فی الحال آن صحه گذاشتند.
ايشان در آستانهی روز عيد فطر در دیدار جمعی از استادان، نخبگان و پژوهشگران دانشگاهها فرمودند:
“ما گفتهایم که امروز دموکراسی و مراجعهی به آراء عمومی یک شیوهی مدرن و پیشرفته است که همهی دنیا هم قبول دارند؛ بسیار خب، برای تعیین نوع حکومت کشور تاریخی فلسطین، به افکار عمومی مردم فلسطین مراجعه کنید، یک رفراندوم راه بیندازید؛”
به نظر میرسد مخاطب قرار دادن نخبگان و دانشگاهيان در اين سخنراني به اين مهم اشاره دارد كه اكنون زمان آن فرا رسيده است تا اين قشر از نخبگان نگاهي نو اتخاذ نموده با رويكرد علمي و زبان بینالمللی درصدد حل مسئلهی فلسطين برآيند.
امام خامنهای (مدظلهالعالی) همچنین در روز عيد فطر در دیدار مسئولان نظام و سفرای کشورهای اسلامی، بار ديگر به اين طرح اشاره نموده و عنوان كردند:
“مثل همهی کشورهای آزاد دنیا، مردم فلسطین – فلسطینیان واقعی- بایستی مورد سؤال قرار بگیرند؛ چه مسلمانشان، چه مسیحیشان و چه یهودیشان؛ آنهایی که فلسطینیاند، نه آنهایی که از جاهای دیگر وارد فلسطین شدهاند. آراء آنکسانی که فلسطینی هستند باید مورد مراجعه قرار بگیرد و از آنها نظرخواهی بشود و آنها نظامِ حکومتیِ کشورِ فلسطین را معیّن کنند؛ آن نظام حکومتی نسبت به کسانی که وارد این منطقه شدهاند، [یعنی] صهیونیستها و رؤسایشان و بقیّه، تصمیم خواهد گرفت. راهحل فلسطین جز این نیست و این همان نابود شدن و از بین رفتن رژیم باطل و جعلی صهیونیستی است که امروز بر سرکار است؛ و این امر بهطور قطعی در آیندهی نهچندان دوری -نمیشود زمان معیّن کرد؛ آیندهای که خیلی دور نیست- قطعاً به حول و قوهی الهی تحقّق پیدا خواهد کرد.”
اینکه رهبري معظم چه زماني را براي عنوان مجدد اين ايده انتخاب نموده و در ميان چه جمعي از مخاطبين آن را مطرح كردند بهنوبهی خود حكايت از اهميت آن دارد.
علیایحال روند عملیاتی این ایده که در طول دو دههی پيش بارها در دیدارهای دیپلماتیک مطرحشده است علیالظاهر بهطورجدی، جز اینکه در يك سخنراني توسط رئیسجمهور وقت در مجمع عمومي سازمان ملل عنوانشده متوقف مانده است.
بنابراين بيش از دو سال پیشمرکزی با عنوان مركز پويش جهاني رفراندوم سرنوشتساز فلسطين (جرس) به همت جمعی از جوانهای انقلابی امروز و ديروز ايران اسلامي تشکیل شد تا از همهی ظرفیتهای ملی و فراملی استفاده کرده، افکار عمومی جهانیان را به افق نگاه صلح طلبانه ی اسلام و نگاه سلطه طلبانه ی صهیونیسم هدایت نماید.
اين مركز كه بنا به راهبرد سازمانی، تحقق مطالبات رهبر معظم انقلاب را وظیفهی بلافصل خود میداند، درصدد یافتن دلایل عدم توفیق یا غفلت از پيگيري جدي این ایده در مناسبات دولتی بینالمللی برآمده، از طرف دیگر احساس تکلیف میکند که با تولیت نهادهای غیردولتی و سازمانهای مردمنهاد و عموم مردم که به جهت تحقق این دغدغهی حائز اهمیت از منظر امام خامنهای (مدظلهالعالی) گامهایی برداشتهاند، درصدد ایجاد گفتمانی مردمی و جهانی برآمده تا رسیدن به مقصود، مساعدت و همکاری نماید.
لذا به همين وسيله از عموم مردم آزاده و مسئولين انقلابي كه در حوزهی فلسطين احساس تكليف میکنند دعوت میگردد از طريق دبیرخانهی حمايت از انتفاضهی مردم فلسطين كه حامي سازمانهای مردمنهاد فعال در حوزهی فلسطين است، با دبیرخانهی مركز جرس در ارتباط بوده و از راهبرد علمي و اجرايي اين مركز حمايت نمايند.
(زهرا صادقي )