سحر سعیدیان-به همت شرکت بهینهسازی مصرف سوخت و با هدف افزایش آگاهی و توجه کودکان و نوجوانان در زمینه اصلاح الگوی مصرف انرژی، جشنواره بزرگ دانشآموزی «بهسو» از ابتدای بهمنماه آغاز بهکار می کند. به گزارش پایگاه خبری صدای دیپلماسی(idva) و به نقل از ایران پترونت”، محسن دلاویز، مدیرعامل شرکت بهینهسازی مصرف سوخت در نشست خبری […]
سحر سعیدیان-به همت شرکت بهینهسازی مصرف سوخت و با هدف افزایش آگاهی و توجه کودکان و نوجوانان در زمینه اصلاح الگوی مصرف انرژی، جشنواره بزرگ دانشآموزی «بهسو» از ابتدای بهمنماه آغاز بهکار می کند.
به گزارش پایگاه خبری صدای دیپلماسی(idva) و به نقل از ایران پترونت”، محسن دلاویز، مدیرعامل شرکت بهینهسازی مصرف سوخت در نشست خبری که امروز (شنبه، ۲۹ دی ۱۳۹۷) برگزار شد ضمن اعلام این خبر و با اشاره به وضعیت نامطلوب و فاصله زیاد کشور با استانداردهای مصرفی دنیا گفت: در کشور بیش از ۴۵ میلیارد دلار به یارانه انرژی اختصاص مییابد، این درحالی است که چین با یک و نیم میلیارد جمعیت، سالانه ۳۸ میلیارد دلار یارانه انرژی میپردازد.
دلاویز با بیان اینکه موضوع بهینهسازی مصرف سوخت به یک عزم ملی نیازمند است و تنها بخش کوچکی نمیتواند متولی این موضوع باشد، به سهم ۱۵ درصدی ایران در یارانه انرژی دنیا اشاره کرد و افزود: ۱۰ درصد تولید ناخالص ناخالص داخلی به یارانه انرژی اختصاص یافته و با این وضعیت نمیتوانیم در طرحهای توسعهای سرمایهگذاری کنیم، بنابراین نیازمند یک بازنگری جدی در موضوع پرداخت یارانه هستیم.
در مقایسه با کشورهای دیگر چقدر به عدالت اجتماعی نزدیک شدیم؟
وی افزود: ۴۰ سال از پیروزی انقلاب اسلامی گذشته است، باید از خودمان بپرسیم که چقدر به عدالت اجتماعی نزدیک شدیم؟ آیا کشورهایی مثل نروژ با نرخ بنزین بالا توانستهاند به عدالت اجتماعی دست یابند یا کشوری مثل ایران؟
وی با بیان اینکه بنزین کالای استراتژیکی محسوب میشود و برای قیمتگذاری باید با حساسیت در مورد آن تصمیم گرفت، خاطرنشان کرد: با باز کردن فضای گفتگو با مردم باید این موضوع را ساماندهی کنیم.
به گفته دلاویز، ۵۰ درصد یارانه انرژی به سه دهک ثروتمند جامعه میرسد که کمتر از ۳ درصد هزینههای این دهک پردرآمد به هزینههای سوخت مربوط میشود.
وی یکی از ابزارهای مهم مدیریت مصرف سوخت را ابزار قیمتی عنوان کرد و گفت: فرهنگسازی و آموزش یکی دیگر از ابزارهای مهم کنترل مصرف بخصوص برای گروههای مرجع چون بانوان و دانشآموزان محسوب میشود.
دلاویز تأکید کرد: دولت و مجلس برنامهای برای افزایش قیمت سوخت در سال آینده ندارند و باید به این موضوع نیز توجه داشت که سرانه درآمد مردم ایران در مقایسه با کشورهای که بهای سوخت مصرفیشان بالاست، پایین بوده و در جای خود باید به این موضوع پرداخته شود.
به گفته مدیرعامل شرکت بهینهسازی مصرف سوخت ، سالانه در بخش خانگی معادل ۳۹۶ میلیون بشکه نفت خام انرژی مصرف میشود که این میزان در بخش صنعت معادل ۳۳۱ میلیون بشکه و در بخش حمل و نقل معادل ۳۱۹ میلیون بشکه نفت خام است.
به اعتقاد دلاویز بخش عمدهای از این میزان سوخت در خودروهای فاقد استانداردهای لازم و فرسوده هدر میرود و به ازای هر ۱۰۰ کیلومتر پیمایش، به مقدار ۷ تا ۸ لیتر سوخت مصرف میشود، در حالی که این میزان در استانداردهای اروپا بین ۴ تا ۵ لیتر است.
وزارت نفت سهم خود را به خوبی ایفا کرده است
دلاویز موضوع بهینهسازی مصرف سوخت را موضوعی فرابخشی عنوان کرد و افزود: در این میان وزارت نفت، سهم خود را به خوبی ایفا کرده است و اگر صادقانه با مردم صحبت کنیم و اعتماد لازم بین ملت و دولت ایجاد شود، مردم هم حاضر نخواهند شد این حجم از انرژی در کشور تلف شود.
وی بیتفاوتی نسبت به مصرف انرژی را بسیار نگرانکننده عنوان کرد و گفت: سالانه معادل ۴۴۵ میلیون بشکه نفتخام تلفات انرژی در کشور اتفاق میافتد و اینکه ذخایر عظیمی از نفت و گاز را در اختیار داریم، دلیل بر مصرف بیرویه نیست.
برگزاری جشنواره دانشآموزی «بهسو» با موضوع مصرف بهینه سوخت
مدیرعامل شرکت بهینهسازی مصرف سوخت با اشاره به وظایف ذاتی این شرکت در خصوص فرهنگسازی و ارائه آموزشهای لازم در مورد مصرف بهینه سوخت، سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی، قانون اصلاح الگوی مصرف سوخت و قانون وظایف و اختیارات وزارت نفت و اهمیت کار فرهنگی بر روی قشر کودک و نوجوان گفت: شرکت بهینهسازی مصرف سوخت در نظر دارد جشنوارهای مشتمل بر رشتههای نقاشی، داستاننویسی، عکاسی، کاریکاتور و شعر را در سطح کشور در مقطع متوسطه به اجرا بگذارد.
دلاویز افزایش آگاهی و توجه کودکان و نوجوانان در زمینه اصلاح الگوی مصرف، فرهنگسازی مصرف بهینه انرژی از سنین نوجوانی و حفاظت از منابع سوختی را از اهداف این جشنواره برشمرد و افزود: حدود ۶ میلیون دانشآموز در این مقطع تحصیلی از مخاطبان اصلی این جشنواره هستند و با احتساب خانوادههای آنها حدود ۱۵ میلیون نفر در این جشنواره مشارکت خواهند کرد که امیدواریم اثر فرهنگی بزرگی داشته باشد.
وی افزود: این جشنواره از اول بهمنماه برگزار میشود و تا ۲۲ بهمن ماه شرکتکنندگان مهلت دارند تا آثار خود را به سایت WWW.ifco.ir ارسال کنند، همچنین در مراسم اختتامیه از نفرات برتر تقدیر خواهد شد.
بخاریهای سنتی معادل ۳ فاز پارس جنوبی گاز میسوزانند
مدیرعامل شرکت بهینه سازی مصرف سوخت به مصرف بالای بخاری های سنتی اشاره کرد و گفت: هر بخاری سنتی روزانه ۱۱٫۵ متر مکعب گاز مصرف میکند که با احتساب وجود ۲۰ میلیون بخاری فرسوده در کشور، معادل ۳ فاز پارس جنوبی در روز گاز مصرف میشود.
وی با اشاره به نیازمندی به سرمایه ۱۸ میلیارد دلاری برای توسعه ۳ فاز پارس جنوبی گفت: این در حالی است که برای جایگزینی بخاریهای هوشمند با بخاریهای سنتی تنها به سه میلیارد دلار سرمایه نیاز است و در شرایطی که توسعه صنایع نفت و گاز با چالش مواجه شده، باید به سوی بهینهسازی مصرف سوخت حرکت کنیم.
مشکل بخاریهای فرسوده را میتوان ۲ساله حل کرد
مدیرعامل شرکت بهینه سازی مصرف سوخت به حادثه اخیر آتشسوزی مدرسهای در زاهدان نیز اشاره کرد و گفت: حدود ۱۵۰ هزار بخاری و وسیله گرمایشی غیراستاندارد در مدارس کشور وجود دارد که در صورت همراهی سازمان نوسازی و تجهیز مدارس میتوان آنها را در مدت دو سال با بخاریهای جدید و ایمن جایگزین کرد.
دلاویز با بیان اینکه دولت برای هر بخاری جدید ۲۰۴ دلار یارانه میدهد، افزود: ظرفیت ساخت سالانه ۳۰۰ هزار بخاری هوشمند وجود دارد که از طریق آن میتوان در مدت ۲ سال بخاریهای مدارس را تعویض کرد، در این خصوص شرکت بهینهسازی مصرف سوخت آمادگی دارد تا از طریق کمیته امداد و سایر نهادهای ذیربط برای تامین بخاریهای افراد کمبرخوردار اقدام کند.
منبع:ایران پترونت
عکس: مجتبی محمد قلی